Keväiset jättimarengit

Keväiset jättimarengit

Valmistus

Jättimarengit ovat kauneimmillaan juuri sellaisina sattumanvaraisina kekoina, kuin ne sillä hetkellä pellille muodostuvat. Eli näiden kanssa voi ottaa rennosti. Makuna tässä reseptissä on raikas passion, mutta tähän sopii myös esimerkiksi sitruuna tai mansikka!

____________

Esivalmisteltavat komponentit:

Passionkastike:
1. Punnaa ainekset samaan kulhoon ja sekoita hyvin keskenään.
2. Jos tomusokeri ei tahdo sulaa soseeseen, lämmitä seosta hieman mikrossa.

Marenki:
1. Punnaa vesi pyöreäpohjaiseen vatkauskulhoon ja päälle marenkimix.
2. Vaahdota seosta vispilällä vatkaten täydellä teholla 5-7 minuuttia.

Tuotteen valmistus:
1. Kaavi nuolijalla kaikki marenki vatkauskulhon reunoista kulhon pohjalle ja tee marengin pintaan aaltoimaisia muotoja.
2. Kaada hieman passionkastiketta marengin päälle kulhoon.
3. Nostele haluamasi kokoisia marenkikekoja massasta leivinpaperoidun pellin päälle.
4. Halutessasi voit lisätä passionkastiketta hieman lisää valmiiden marenkikekojen päälle vielä pellillä.
5. Kuivata marenkeja kiertoilmauunissa höyrypelti avoinna 80-90oC vähintään 6 tuntia.

VINKKI! Parhaimman kuivumistuloksen saat kun 3-4 tunnin uunissaolon jälkeen jätät marengit lämpöiseen, sammutettuun uuniin kuivumaan vielä yön yli. Kuivumisaikaan vaikuttaa paljon, kuinka paljon passionkastiketta on marenkien päällä. Parhaimmillaan isot marengit ovat kuivia ulkopinnalta, mutta hieman sitkeitä sisältä.