Kaikki uutiset

EHS

8.11.2022

Tänä syksynä vietimme Conditella EHS viikkoa, jonka tarkoitus oli herätellä mieliimme tärkeitä ympäristöön, terveyteen ja työturvallisuuteen liittyviä asioita. Agendalla oli koko henkilöstölle mm. koulutuksia, sammutusharjoituksia, taukojumppia sekä herkullinen ja terveellinen yhteinen aamupala.

EHS viikon aikana keskityimme erityisesti vaarojen tunnistamiseen, sillä pyrimme siihen, että jokainen työntekijä pääsisi kotiin työpäivän jälkeen yhtä terveenä kuin oli töihin saapuessaankin. EHS asiantuntijamme Tiina, muistutti koulutuksen aikana, että vaaratilanteista ilmoittaminen on tärkeää, vaikka itsellemme ei kävisi tilanteessa mitään, voi vaaratilanteesta seuraavaksi sattua työkaverin kohdalla, pahimmassa tapauksessa tapaturma. Siksi niin isojen että pienempienkin vaarojen tunnistaminen ja niistä ilmoittaminen esim. huonosti hyllytetty lava, työskentely ilman henkilökohtaista suojainta tai rutussa oleva matto, ovat tärkeitä. Ainoastaan näin voimme tehdä vaaratilanteille korjaavia toimenpiteitä ja siten kaikki yhdessä viettää turvallista työpäivää.

Conditella noudatetaan, paikallisten määräysten ja kansallisen lainsäädännön lisäksi, Orklan EHS Standardia OEHSS, joka pohjautuu ISO 14001 ympäristöjärjestelmät-, ISO 45001 työterveys- ja turvallisuusjärjestelmät – sekä ISO 50001-energianhallinta standardiin. EHS asiantuntijana Tiinan rooli on tällöin osakseen katsoa miten tämän OEHS-standardin vaatimukset täyttyvät sekä varmistaa sen toteutuminen meillä.

Tiina toteaa, että turvallisuusajattelun jatkuva kehittäminen on koko henkilöstölle yhtä tärkeä, rippumatta siitä työskenteleekö työntekijä tuotannossa, varastossa, toimistolla tai myyntiedustajana kentällä. Yhteistyöllä voimme varmistaa, että jokaisella meistä on turvallista työpaikalla. Jokainen tietää miten työskennellä turvallisesti sekä ollaan tietoisia erilaisista riskeistä ja mahdollisuudesta vaikuttaa riskien poistamiseen tai niiltä suojautumiseen. Haluamme myös mm. riskienarviontien, EHS-toimintaohjeiden ja EHS koulutuksien lisäksi muistuttaa henkilöstöämme huolehtimaan terveydestään. Riittävä uni, hyvä ergonomia, veden juonti ja terveellinen ruokavalio auttavat jaksamaan ja pitämään hyvän vireystason niin omassa arjessa kuin työpaikallakin. Näin vältämme vaaratilanteita, että loukkaantumisiakin työpaikalla, työmatkalla sekä kotona.

Säännöllisten EHS koulutuksien avulla nostetaan tietoisuutta kyseistä asioista ja kehitetään koko organisaation turvallisuusajattelua. Koulutukset avaavat silmiämme erilaisiin riskeihin ja kun tiedostamme missä riskit ovat, niin osaamme niitä varoa ja käynnistää prosessin riskin poistamiseksi.

Tämän vuoksi voimme myös todeta, että meillä ei ole ollut yhtäkään tapaturmaa organisaatiossamme tänä vuonna. Siitä voimme kiittää koko henkilöstöämme heidän panostamisestaan tärkeään aiheeseen!

Jaa uutinen: