Viikinkileipä

Viikinkileipä

Ainekset

3700 g

Vehnäjauho #1200002

2300 g

Viikinki mix #

115 g

Suola #4400062

180 g

Hiiva #214071

3300 g

Vesi

500 g

Vesi

200 g

Viikinki mix #

270 g

Vehnäjauho #1200002

10 g

Hiiva #214071

Valmistus

Vehnäjauho 3700 g
Viikinki mix 2300 g
Suola 115 g
Hiiva 180 g
Vesi 3300 g

Raski:
Vesi 500 g
Viikinki mix 200 g
Vehnäjauho 270 g
Hiiva 10 g

Leivontaohjeet:
Sekoita raski kannelliseen astiaan ja laita se yöksi jääkaappiin.
Mittaa taikinan ainekset ja raski taikinapataan, sekoita ensin 2 min hitaalla ja sen jälkeen 8 min nopealla vaihteella.
Anna taikinan levätä n.20 min ennen paloittelua. Paloittele taikina halutun kokoisiksi paloiksi ja muotoile. Nostata höyrykaapissa 45-50 min, ripottele tai siivilöi pintaan vehnäjauhoa ja viillä pintaan viillot. Paistoaika n. 25 min. Paista ensin 230 asteessa ja höyrytyksen (10-15sek.) jälkeen 210 astetta. Avaa höyrypelti paiston lopussa 5 min ajaksi.