Mansikkakakku

Mansikkakakku

Ainekset

Leivospohja tumma #3400004

1200 g

Vispikerma

360 g

Kermahyydykejauhe

100 g

K-kidesokeri #4200008

80 g

Sitruunatäysmehu #2200044
Konditoriamansikkahillo #2200001

1000 g

Mansikkasose #2200056

250 g

K-kidesokeri #4200008

400 g

Pintahyytelö neutral

48 g

Liivatelehti, kuivapaino

Valmistus

Leivospohja tumma

Mousse:
Vispikerma 1200 g
Maustamaton jogurtti  800 g
Kermahyydykejauhe 360 g
K-kide sokeri 100 g
Sitruunatäysmehu 80 g
Konditoria mansikkahillo (tarttumapinnaksi)

Mansikkaglaze:
Mansikkasose 100 % 1000 g
K-kide sokeri 250 g
Pintahyytelö neutral 400 g
Liivatelehti (kuivapaino) 48 g

Seikoitusaika 8–10 min
Paistolämpötila 175 °C
Paistoaika 30 min

Mousse:
Sekoita keskenään sokeri, jogurtti, sitruunamehu sekä kermahyydykejauhe (huomioi lämpötila! Lämmitä jogurtti ja sitruunamehu noin 35-asteiseksi, jonka jälkeen lisäät hyydykejauheen ja sokerin). Kääntele joukkoon löysäksi vaahdotettu kermavaahto.

Mansikkaglaze:
Kuumenna kattilassa mansikkasose ja sokeri kiehuvaksi. Lisää pintahyytelö ja kiehauta. Lisää liivate ja kiehauta. Siirrä toiseen astiaan ja anna jähmettyä kylmässä yön yli. Lämmitä muutama kymmenen sekuntia ja poraa sauvasekoittimella sileäksi. Varo ilmakuplia!