Mansikka-punaherukka choux

Mansikka-punaherukka choux

Valmistus

Tuulihattumassa
Voi 400 g
Maito 800 g
Suola 14 g
Kidesokeri 390 20 g
Vehnäjauho puolikarkea 470 g
Kokomunamassa 730 g

Tuulihattukeksi
Voi 300 g
Kidesokeri 390 130 g
Ruokosokeri 200 g
Vehnäjauho puolikarkea 330 g

Täyte
Mansikka-punaherukkatäyte 60%
Vaniljakreemi valmis 400 g
Vispikerma 400 g

Leivontaohje
Valmista ensin keksitaikinamassa sekoittamalla huoneenlämpöiseen voihin kuivat aineet. Painele taikina levyksi ja nosta kylmään. Kaulaa kylmä taikina kahden leivinpaperin välissä 2mm paksuiseksi ja stanssaa siitä tuulihatun halkaisijan mukaiset kiekot. (Huom. Käsittele koko ajan kylmää taikinaa) Valmista sen jälkeen tuulihattumassa. Punnitse kattilaan maito ja voi. Keitä niitä vähintään muutama minuutti. Lisää kattilaan kuivat aineet ja väännä liesi miedolle lämmölle. Anna nesteen imeytyä kunnolla jauhoihin, anna jopa taikinan ottaa hieman kattilanpohjasta kiinni. Tämä sen vuoksi, että saamme haidutettua ylimääräistä nestettä pois massasta ja tuulihatut kohoavat tasaisemmin. Siirrä massa vatkauskulhoon ja aloita vaahdottaminen. Kaada huoneenlämpöistä kananmunamassaa hiljakseen. Kun massa on kovaa ja pursotettavaa, siirrä se massapussiin (10mm tylla) ja pursota noin 30-40mm ja 10 mm korkeita nappeja. Aseta keksi napin päälle ja paista.

Paisto-ohje
Aseta pellit 225 °c uuniin ja väännä uuni pois päältä 15 min ajaksi. Säädä uuni tämän jälkeen 175° c:een ja paisto n. 10 min (riippuen koosta). Älä avaa uunia paiston aikana, sillä tällöin tuotteen kohoaminen kärsii! Tee ensin tähtityllalla reikä chouxin pohjaan ja pursota täytettä pieni määrä tyhjiöön. Pursota sen jälkeen diplomaattikreemiä choux täyteen. Voit halutessasi pursottaa diplomaattikreemiä vielä chouxin päällekin. Koristele