Barbeque Donitsit

Barbeque Donitsit

Ainekset

200 g

Laktoositon piimä

60 g

Rapsiöljy #3200050

90 g

Kokomunamassa Longlife #5500003

180 g

Vaalea gluteeniton jauhoseos

70 g

Capsi suolainen täyte Barbeque #F00744

4 ml

Capsi ruokasooda #F00089

5 ml

Psyllium

3 ml

Capsi merisuola #F00135

Valmistus

Valmistus:

  1. Vatkaa Barbeque -jauheseos ja vesi keskenään hyvin sekaisin sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan ja siirrä valmis täyte tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin jääkaappiin odottamaan donitsien valmistumista. Voit halutessasi valmistaa täytteen jo edellisenä päivänä, jolloin täytteen maut tasaantuvat vielä paremmin.
  2. Sekoita piimä, rypsiöljy sekä kananmuna keskenään sekaisin.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin ja yhdistä märkien aineiden kanssa mahdollisimman kevyesti ja vähän vatkaten – kuitenkin niin, että massa on tasainen. Laita taikina pursotuspussiin.
  4. Pursota taikina vuokaspraylla voidellulle 12 kpl donitsipellille.
  5. Paista 175C 8-10 minuuttia.
  6. Irrota donitsit pellistä ja kasta heti sulatettuun voihin. Nosta ritilän päälle valumaan.
  7. Kun donitsit ovat jäähtyneet, halkaise ne ja pursota Barbeque täyte niiden sisään ja nosta kansi päälle.

 

Huom! Jos haluat valmistaa donitsit vehnäjauhosta, käytä gluteenittoman jauhoseoksen tilalla 200g vehnäjauhoa ja jätä psyllium pois.