Kevätleivos

Kevätleivos

Valmistus

Tämän kevätleivoksen pohjana on käytetty helppokäyttöistä Budapest-valmispohjaa. Myös muut komponentit ovat nopeasti valmistuvia ja niistä muodostuukin näyttävä ja herkullinen, suloisen keltainen kevätleivos, jossa maistuu raikas sitruuna!

Esivalmisteltavat komponentit:

Sitruuna kermatäyte:
1. Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
2. Punnaa sitruunamehu, vesi ja kermahyydyke. Sekoita ne keskenään tasaiseksi vispilällä.
3. Lisää sitruuna-hyydykeseokseen Cremirca Limone ja sekoita keskenään tasaiseksi.
4. Yhdistä seos vaahdotetun kerman joukkoon ja sekoita.

Sitruuna marenkikuorrute:
1. Sulata sitruuna-marenkitäyte ja valkoinen kuorrute mikrossa samassa kulhossa.
2. Lisää sulaan seokseen rapsiöljy. Sekoita tasaiseksi.

Tuotteen valmistus:
1. Pursota silikonimuottiin ensin sitruuna-kermatäytettä.
2. Pursota kermatäytteeseen Cremirca Limonea n. 10 g.
3. Leikkaa Budapest-pohjasta hieman silikonimuottia pienempi palanen pohjaksi ja paina se muottiin. Tasoita leivosmuotit ja pakasta.
4. Irroita jäätyneet leivosaihiot muotista.
5. Dippaa ne sulaan sitruuna-marenkikuorrutteeseen siten, että leivoksen pohja ei kuorrutu. Aseta leivos leivospahvin päälle.
6. Pursota kuorrutetun leivoksen päälle palloja sitruuna-kermatäytteellä sekä Cremirca sitruunatäytteellä.
7. Koristele leivos lopuksi vaikka syötävillä kukilla.