Puolukka-marenki herkku

Puolukka-marenki herkku

Ainekset

2000 g

Voi

1000 g

K-kidesokeri #4200008

3000 g

Vehnäjauho puolikarkea #1200002

240 g

Kokomunamassa #5500003

7 g

Hirvensarvisuola

Chococream frutti rossi #2400166

800 g

Puolukkasose

700 g

Kokomunamassa #5500003

340 g

K-kidesokeri #4200008

300 g

Voi

400 g

Vaniljakreemi valmis LF #14542

500 g

Top Meringue #2400174

280 g

Vesi

Valmistus

Murotaikinapohja:
Voi 2000 g
Sokeri 1000 g
Vehnäjauho puolikarkea 3000g
Kokomunamassa 240g
Hirvensarvisuola 7g

Sekoita temperoitu voi, sokeri, hirvensarvisuola ja vehnäjauhot keskenään. Lisää lopuksi kokomunamassa. Painele taikina esimerkiksi vanerin päälle, peitä ja laita kylmään yöksi, jolloin taikinan käsittely on huomattavasti helpompaa. Kaulaa taikinasta 3-4 mm pohja ja levitä se renkaisiin myös reunoille.

Paistolämpötila 180 °
Paistoaika koosta riippuen 10-15 min

Chococream frutti rossi

Levitä sudin avulla täytettä ohut kerros pohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.

Puolukka-vaniljacurd:
Puolukkasose 800g
Kokomunamassa 700g
K-kidesokeri 340g
Voi 300g
Vaniljakreemi valmis 400g

Punnitse kaikki ainekset paitsi vaniljakreemi kattilaan ja nosta lämpö 84 asteiseksi. Siirrä toiseen astiaan ja väähdytä. Lisää vaniljakreemi jäähtyneeseen puolukkacurdiin. Levitä puolukkavanilja curd pohjiin ja nosta jääkaappiin.

Italialainen marenki:
Irca Top meringue 500g
Vesi 280g

Punnitse ainekset sekoituspataan ja vaahdota tiukaksi vaahdoksi. Annostele valmis marenki kakkujen päälle.