Sitruuna-marenkileivos

Sitruuna-marenkileivos

Valmistus

Sitruunacurd
2200044  Sitruunatäysmehutiiviste 660 g
4200008  Sokeri 200 g
5500008  Keltuaismassa 66 g
1800024  Maissitärkkelys 35 g
Voi 90 g
Liivatelehti 10 g

Sekoita sokeri, maissitärkkelys ja keltuaismassa keskenään ja siirrä sivuun. Kuumenna sitruunamehu ja voi höyryäväksi ja kaada siitä puolet sokeri-keltuais-tärkkelysseoksen joukkoon, sekoita sileäksi. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna seos 84-asteiseksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon liotetut liivatelehdet.

Marenki
5500009  Valkuaismassa 200 g
4200008  Sokeri 300 g

Vaahdota valkuaismassa ja lisää sokeri kolmessa erässä, siten että ensimmäinen erä on mukana jo vatkausta aloittaessa.

KK00048  Voitartaletti