Suolaiset sämpyläpiiraat

Suolaiset sämpyläpiiraat

Ainekset

Sämpyläaihio

100 g

Capsi suolainen täyte Chimichurri #F00743

400 g

Vesi

100 g

Laktoositon tuorejuusto #3119401

10 g

Sitruunamehu

Voiteluun kananmunaa tai leipäkiillettä

100 g

Capsi suolainen täyte Mexico #F00745

400 g

Vesi

80 g

Creme Fraiche

Kirjolohikuutioita

Kypsää kanan rintaviipaletta

Capsi Persilja #F00078

Tuoretta tomaattia

Valmistus

Chimichurritäyte:

1. Lämmitä tuorejuustoa hieman mikrossa.
2. Sekoita suolainen täytejauhe veteen, johon on lisätty sitruunamehu.
3. Lisää täytteeseen lämmitetty tuorejuusto
4. Sekoita täyte tasaiseksi ja anna tekeytyä kylmässä mielellään yön yli.

Mexicotäyte:

1. Sekoita suolainen täytejauhe veteen.
2. Lisää täytteeseen Creme Fraiche.
3. Sekoita täyte tasaiseksi ja anna tekeytyä kylmässä mielellään yön yli.

 

Sämpyläpiiraiden valmistus:
1. Nostata n. 80g sämpylätaikinapallo samalla tavalla kuin normaali sämpylä.
2. Paina sämpylän keskelle puolen kilon punnuksella, juomalasilla tai sormin syvennys. Tässä kohtaa saa käyttää voimaa, jotta syvennys jää sämpylään.
3. Voitele sämpylän reunat kananmunalla tai leipäkiilteellä.
4. Pursota suolaista täytettä sämpylän syvennykseen haluamasi määrä.
5. Chimichurri- täytteen päälle ripottele kirjolohikuutioita ja lopuksi kuivattua persiljaa.
6. Mexico täytteen päälle laita kanan rintaviipaleita sekä kuutioituja tomaatin palasia. Lopuksi persiljaa.
7. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Paiston alussa anna kunnon höyry piiraille.