Syksyinen Pumpkin Pie

Syksyinen Pumpkin Pie

Valmistus

Syksyinen Pumpkin Pie eli kurpitsapiirakka saa herkullisen makunsa Bonnen kurpitsasoseesta sekä ihanan täyteläisistä mausteista. Ohjetta voi helposti muokata myös vaikka leivoksiin.

Vinkki! Kokeile myös paahtaa kurpitsansiemeniä voissa, fariinisokerissa ja kanelissa – ihanan rapea syksyinen naposteluherkku tai kivasti rouskuva koriste kakun päälle!

Leivontaohje:

  1. Nypi jauhot, sokeri ja voi massaksi. Lisää kokomunamassa (60 g) ja sekoita taikinaksi.
  2. Painele tai kauli taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  3. Sekoita kokomunamassa ja kurpitsasose, sekä mausteet.
  4. Lisää mukaan tuorejuusto ja sokeri. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan.
  5. Paista kurpitsapiirakkaa 200° uunissa ensin 15 minuuttia.
  6. Laske uunin lämpötilaa 175° ja paista vielä 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Koristele kurpitsapiirakka vaikka kermapursotuksilla ja Halloween-koristeilla tai tarjoile vaikka jäätelön kera.